Güncel

AK Parti 8. Olağan Kongresi’nde Divan Başkanlığı Görevini Sivaslı Abdullah Güler Üstlendi

|
3 Görüntüleme
AK Parti 8. Olağan Kongresi’nde Divan Başkanlığı Görevini Sivaslı Abdullah Güler Üstlendi

AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi, yoğun katılım ve coşkuyla gerçekleştirildi. Kongrenin Divan Başkanlığı görevine, AK Parti TBMM Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler seçildi.

Kongrede birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Güler’in Divan Başkanı olarak yaptığı konuşma dikkat çekti. Divan Heyeti Belirlendi Kongrede Divan Başkan Yardımcılığı görevine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz getirilirken, divan üyeleri ise şu isimlerden oluştu: İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay İstanbul Milletvekili Nilhan Ayan Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Tuğba Işık Ercan Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Yusuf İbiş   Divan Başkanlığı görevini üstlenen Abdullah Güler, konuşmasında kongrenin önemine değinerek şunları söyledi: “Bugün burada, AK Partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi’nde sizlerle birlikte olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Teşkilatımızın her kademesinde emek veren, bu kutlu davaya gönül vermiş tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum. Türkiye Yüzyılı’nın ilk kongresine hoş geldiniz, şerefler getirdiniz.” Güler, AK Parti’nin demokrasiye olan bağlılığını vurgulayarak, “Her fırsatta demokrasi naraları atan ancak kongreleri tartışmalar ve usulsüzlüklerle anılan bazı siyasi partilerin aksine, AK Parti teşkilatları kongrelerini bir demokrasi şöleni havasında gerçekleştirmiştir.” ifadelerini kullandı. Kongre, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin aziz hatırası için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. AK Parti’nin 8. Olağan Büyük Kongresi, partinin yeni dönem vizyonunu belirleme açısından büyük önem taşırken, Abdullah Güler’in Divan Başkanlığı’na getirilmesi, Sivas için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Kongrede alınan kararların, AK Parti’nin gelecekteki yol haritasını şekillendirmesi bekleniyor.
AK Parti 8. Olağan Kongresi’nde Divan Başkanlığı Görevini Sivaslı Abdullah Güler Üstlendi

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.