23 Nisan 1920, aziz milletimizin iradesine zincir vurulamayacağını tüm dünyaya ilan ettiği, bağımsızlık meşalesinin yakıldığı kutlu bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla birlikte “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözü sadece bir ifade değil, bu toprakların değişmez istikameti olmuştur.
Bugün bizlere düşen görev; ecdadımızın canı pahasına emanet ettiği bu kutlu mirasa sahip çıkmak, milli iradeyi her şart altında korumak ve Türkiye’yi her alanda daha güçlü yarınlara taşımaktır. Güçlü Türkiye yürüyüşümüz, milletimizin desteği ve kararlılığıyla aynı azimle devam etmektedir.
23 Nisan’ın çocuklarımıza armağan edilmesi ise bu büyük davanın en anlamlı yönlerinden biridir. Çünkü biliyoruz ki; yarının Türkiye’si, bugünün çocuklarının omuzlarında yükselecektir. İnancına, değerlerine bağlı; özgüvenli, donanımlı ve büyük hedefleri olan bir nesil yetiştirmek en önemli sorumluluğumuzdur.
Çocuklarımızın umutla güldüğü, hayallerini özgürce kurabildiği, güçlü ve lider bir Türkiye için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Onlara bırakacağımız en büyük miras; bağımsız, güçlü ve söz sahibi bir Türkiye Cumhuriyeti olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; geleceğimizin teminatı olan tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyorum.
Yorum Yazın