AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Toy mesajında; "23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir.
Gazi Mustafa Kemal’in bugünü tüm dünya çocuklara hediye etmesi 23 Nisan tarihine ayrı bir anlam ve kıymet kazandırmıştır. Dünyada çocuklara ithaf edilen yegâne bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilk günden bu yana tüm dünya çocukları ile birlikte coşkuyla kutlanmaktadır.
Tüm çabamız; Türkiye Yüzyılı vizyonuyla, gelecek nesillerimizin çağın gereklerine uygun, nitelikli ve kapsayıcı bir eğitim almalarını sağlayarak kendilerini her alanda geliştiren, sorumluluk bilinci yüksek, ülkesini ve milletini seven, geniş ufuklu, büyük hedeflere odaklanmış, bilim ve teknolojiye yön veren, milli ve manevi değerlerine bağlı bireyler yetiştirmek en büyük hedefimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Birinci Meclis’in muhterem üyelerini, kutsal değerlerimiz uğruna canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden fedakâr Gazilerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyor, dünyamızı anlamlandıran yarınlarımızı emanet edeceğimiz tüm çocuklarımızın, dünya çocuklarının 105.Yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. "
Yorum Yazın