Güncel

İktidar Sivas Vekillerinde asgari ücret sessizliği! Suspus oldular!

|
4 Görüntüleme
İktidar Sivas Vekillerinde asgari ücret sessizliği! Suspus oldular!
Asgari ücret 28 bin 75 TL olarak açıklanarak, artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında milyonlarca emekçiyi açlık sınırının altında bıraktı. Cumhur İttifakı Sivas vekillerinden asgari ücretle ilgili tek bir paylaşım yapılmadı.

2025 yılı için 24 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücret, 2026 yılına girerken yapılan artışa rağmen kamuoyunda büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Asgari ücret, resmi açıklamalara göre 28 bin 75 liraya yükseltildi ancak bu rakam, artan hayat pahalılığı, yükselen kira bedelleri ve temel gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar dikkate alındığında açlık sınırının dahi altında kaldı. Milyonlarca çalışanın geçim mücadelesi verdiği bir dönemde yapılan bu artış, çalışan kesimin beklentilerini karşılamaktan uzak bulundu.

Her türlü ziyaret düğünlere katılan sosyal medya hesaplarından paylaşan AK Parti Sivas Milletvekilleri Mecliste kavga eden Abdullah Güler, Rukiye Toy, Hakan Aksu ile MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek’in milyonlarca vatandaşı doğrudan etkileyen bu hayati kararla ilgili değerlendirme yapmamaları dikkat çekti.

Vatandaşların alım gücünün her geçen gün eridiği, geçim sıkıntısının derinleştiği bir süreçte, bölgeyi temsil eden milletvekillerinin sessizliği kamuoyunda tepkiyle karşılandı.

İktidar Sivas Vekillerinde asgari ücret sessizliği! Suspus oldular!

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.