Genel

KOSGEB, İMALATÇI ESNAFA DESTEK VERECEK

|
90 Görüntüleme
İMALATÇILAR 50 MİLYON TL’YE KADAR KREDİ İMKANI                                                      İMALATÇI ESNAFA DESTEK
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ev sahipliğinde KOSGEB uzmanları tarafından İmalat Sanayi Finansmanı ve İstihdamı Koruma Programı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Salonunda gerçekleştirilen toplantıya imalat sektöründe faaliyet gösteren esnaflar ve oda başkanları katıldı.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerin finansmana erişiminin kolaylaştırılması, üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve istihdamın korunmasına yönelik desteklerin çok önemli olduğunu ,esnaf ve sanatkârlar açısından önemli fırsatlar sunduğunu, bu tür desteklerin ekonomik canlılığa katkı sağlayacağını söyledi. Başkan Demirgil, imalat sanayi de faaliyet gösteren esnafların desteklerden faydalanmalarını tavsiye ettikten sonra esnafı bilgilendiren KOSGEB uzmanlarına teşekkür etti.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği organizasyonunda gerçekleştirilen toplantıda KOSGEB Kobi Uzmanları Yılmaz Mert ve Fatih Yuvacı tarafından bilgilendirme yapıldı.
Destekler hakkında açıklamalarda bulunan Kosgeb Kobi uzmanı Yılmaz Mert, “ Program kapsamında işletmeler, istihdam büyüklükleri ile orantılı olarak işletme başına azami 50 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Krediler 6 aya kadar anapara ödemesiz ve en fazla 36 ay vadeli olarak sunulacak.  Kredi tutarı, işletmenin 2025 yılı Kasım ve Aralık aylarına ait prime esas kazanç ortalamasına göre belirlenecek. Kredi kullandırımı, kamu ve özel olmak üzere toplam 15 banka aracılığıyla gerçekleştirilecek. İstihdamı Koruyan İşletmelere Ek Destek verilecek. Programın temel şartlarından biri, işletmelerin çalışan sayısını koruması. 2025 yılının son iki ayındaki ortalama prim gün sayısının 2026 yılında düşmemesi gerekiyor. Bu sayede doğrudan istihdamın korunması amaçlanıyor.dedi.
Programın iki ana destekten oluştuğunu vurgulayan Kobi Uzmanı Fatih Yuvacı,Tekstil, giyim, deri ve mobilya gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere, korunan her çalışan için aylık 3.500 TL geri ödemesiz destek sağlanacağını,  İşletme başına destek üst limiti 10 milyon TL’nin üzerinde olabileceğini kaydetti.
 Finansman desteği konusunda da bilgi veren Yuvacı, bu kapsamda yer alan işletmeler için kredilerde faiz maliyetinin 10 puanı geri ödemesiz olarak karşılanacağını, teminat sorunu yaşayan kobilere kefalet desteği verileceğini, başvuruların anlaşmalı bankalar aracılığı ile  internet üzerinden yapılacağını  da sözlerine ekledi.
 

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.