Anadolu’nun giyim ve kuşam kültürünü bölge bölge, şehir şehir TRT ekranlarına taşıyan “Anadolu’da Giyimin Ayak İzleri” programının 3. bölüm konuğu, Sivas Olgunlaşma Enstitüsü oldu.
Sivas Olgunlaşma Enstitüsünün ev sahipliğinde hazırlanan programda, Sivas’ın yöresel giyim ve kuşam kültürü tüm Türkiye’ye tanıtıldı. Program, 24 Ocak 2026 Cumartesi günü saat 17.30’da TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluştu. 25 Ocak Pazar günü yayımlanan tekrar bölümü de geniş bir izleyici kitlesi tarafından ilgiyle takip edildi.
Sivas yöresine özgü geleneksel giyim unsurlarının ayrıntılı biçimde ele alındığı programda, geçmişten günümüze uzanan kültürel miras izleyicilere kapsamlı bir içerikle aktarıldı. El sanatları, kumaş türleri, süsleme detayları ve yöresel kıyafetlerin tarihsel arka planı, alanında uzman isimlerin anlatımıyla ekranlara taşındı.
Programda, Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sayın Gevher Gümüşer ile Enstitü personelleri konuşmacı olarak yer alırken Enstitünün moda tasarım atölyesinde aslına uygun olarak hazırlanan yöresel kıyafetler de izleyicilerin beğenisine sunuldu. Bunun yanı sıra çeşitli akademisyenler ile giyim kuşam kültürü üzerine çalışmalarını sürdüren araştırmacılar da programda yer alarak içeriklere bilimsel ve kültürel katkı sağladı.
Kültürel değerlerin korunması ve tanıtılmasına katkı sunan programın tekrarına TRT’nin dijital platformlarından ulaşılabiliyor. “Anadolu’da Giyimin Ayak İzleri”, Anadolu’nun zengin giyim kültürünü görünür kılmaya devam edecek.
Yorum yazarak
topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorum Yazın