Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek Hanımefendi, TOKİ Ahmet Yesevi Ortaokulu'nda PTT Çalışanları Derneğinin katkılarıyla oluşturulan ve şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın adını taşıyan kütüphanenin açılışına katıldı.
Törende İl Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı, İl Millî Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın ailesi, veliler ve öğrenciler de yer aldı.
Açılışta konuşan Vali Yılmaz Şimşek, şehit polis memuru Şeyda Yılmaz'ın adının eğitim yuvasında yaşatılacak olmasının büyük bir anlam taşıdığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Polis Haftası gibi anlamlı bir günde şehidimiz Şeyda Yılmaz'ın ismini bu kütüphanede yaşatıyor olmak son derece kıymetlidir. Şehidimizin aziz hatırası burada her gün yüzlerce öğrencimize ilham verecek, onların bilgiyle tanışmasına vesile olacaktır. Bu anlamlı projeyi düşünen, emek veren ve hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum. Şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."
Kütüphanelerin öğrencilerin eğitim hayatına önemli katkılar sunduğunu belirten Vali Şimşek, "Kütüphaneler, bilginin ve irfanın yuvalarıdır. Çocuklarımızın bu güzel ortamdan en verimli şekilde yararlanacağına inanıyorum. Okulumuza hayırlı olsun." dedi.
Açılışın ardından kütüphaneyi gezen Şimşek çifti, öğrencilerle sohbet ederek bol bol kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Yorum yazarak
topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorum Yazın