Sivas Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilen EU Climate Ideathon 2026 Sivas Yerel Finali, gençlerin çevre ve iklim odaklı fikirlerini projelere dönüştürdüğü yaratıcı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Jüri değerlendirmesi sonucunda EcoGene takımı, “Yapay zeka ve kuantum hesaplamalarıyla kuraklığa dayanıklı bitki proteini tasarımı” projesiyle, Sivas’ı Antalya’da COP31 kapsamında düzenlenecek ulusal finalde temsil etme hakkı kazandı.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Özdemir, gençlerin iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik alanındaki yenilikçi fikirlerinin büyük önem taşıdığını belirterek, Sivas’ı ulusal finalde temsil edecek takımı tebrik etti ve Antalya’daki finalde başarılar diledi.
Eğitim, mentorluk ve takım çalışması süreçlerini tamamlayan üniversite öğrencileri; temiz enerji, sürdürülebilir kentler, döngüsel ekonomi, sıfır atık, kaynakların verimli kullanımı ve biyolojik çeşitlilik gibi başlıklarda geliştirdikleri projeleri jüriye sundu. Eğitim ve mentorluk sürecinin ardından ortaya çıkan fikirler, gençlerin iklim sorunlarına yönelik yenilikçi bakış açılarını ortaya koydu.
Fikirleriyle geleceğe değer katan tüm gençlerimizi kutluyor; katkı sunan akademisyenlerimize, jüri üyelerimize ve program ekibimize teşekkür ediyoruz. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası, yenilikçi düşünceyi, girişimciliği ve sürdürülebilir projeleri desteklemeye devam edecek.
Yorum Yazın