Genel

İyi Parti İl Başkanı Volkan Karasu Sivas Kitap Günlerinin yapılmadığına tepki gösterdi

|
22 Görüntüleme
İyi Parti İl Başkanı Volkan Karasu Sivas Kitap Günlerinin yapılmadığına tepki gösterdi.Bundan yıllar önce ülkemizde bir kitap okuma seferberliği başlatılmıştı. Birçok ilde başarılı kitap fuarları düzenlenirken, komşu ilimiz Malatya'da gerçekleştirilen fuar da İç Anadolu'daki diğer şehirlere örnek olmuştu. Ancak o dönemde Sivas'ta bu konuda ciddi bir hareketlilik yoktu.
Dönemin Vali Yardımcısı Sayın Salih Ayhan, bu konuya büyük hassasiyet göstererek ilimizdeki tüm kitapçıları bir araya getirdi ve bu organizasyonun hayata geçirilmesini sağladı. İlk düzenlenen kitap fuarında şehrimizin kitapçıları, dükkânlarındaki kitapları getirerek fuara destek verdi. Başlangıçlar her zaman zordur. O günlerde birçok eleştiriyle karşılaştık. Hatta "Sivas'ta kitap fuarı mı olurmuş?" diyenler oldu. İlk organizasyon, "Sivas Kitap Günleri 1" olarak bile anılmadı. Ancak temeller her zaman toprağın altında atılır; bu, hayatın değişmez gerçeğidir.
2010 yılından 2024 yılına kadar Sivas'ta birbirinden değerli ve başarılı kitap fuarları gerçekleştirildi. Ta ki Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun dönemine kadar...
Şehrimizde kitap fuarına gerek olmadığı yönünde bir yaklaşım sergilendiğini ve bu organizasyon için belediye tarafından ödenek ayrılmadığını öğrendim. Oysa Sayın Valimiz Yılmaz Şimşek'in kitap fuarına her türlü desteği verdiğini ve bu organizasyonun devam etmesini arzu ettiğini biliyorum.
Sivas'ın kültürel hayatına büyük katkı sağlayan bir etkinliği neden istemezsiniz? Okuyan, araştıran, sorgulayan ve hayatı analiz eden bir toplumdan rahatsızlık mı duyuyorsunuz? Yoksa "cahillik mutluluktur" anlayışını mı savunuyorsunuz?
Geçmiş yıllarda başta İlber Ortaylı olmak üzere birçok değerli bilim insanını, yazarı ve düşünce insanını şehrimizde ağırladık. Kitap fuarları; hava kadar, su kadar ihtiyaçtır. Çünkü bir şehrin geleceği, kültür ve eğitimle şekillenir.
Sivas Kitap Günleri'ne katılan vatandaş sayısı yıllar içinde 400 bin ile 500 bin arasında gerçekleşmiştir. Bunlar resmi rakamlardır.
Buradan Sayın Adem Uzun'a sesleniyorum: Eğer belediyenin bu kültür organizasyonuna ayıracak bütçesi yoksa bunu açıkça söyleyin, biz de bilelim. Daha önce Sayın Doğan Ürgüp ve Sayın Hilmi Bilgin dönemlerinde güçlü şekilde desteklenen kitap fuarlarından neden rahatsızlık duyulmaktadır?
Belediyeye ait arsalar satılıyor, toplu taşıma ücretlerine neredeyse her ay zam yapılıyor. Seçim döneminde öğrenciye ve emekliye destek vaat edilirken, bugün emeklinin zaten kısıtlı olan bütçesi daha da zorlanıyor.
Sivas'ın kitapla, kültürle ve eğitimle kurduğu bağı zayıflatmak yerine güçlendirmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Kitap fuarları bir masraf değil, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır.

Yorum Yazın

Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.